Stoofpotje van dubbeldoelkoeien met Oude Geuze, aardappelstoemp met pickles op basis van zachte mosterd

Stoofpotje van dubbeldoelkoeien met Oude Geuze, aardappelstoemp met pickles op basis van zachte mosterd

Recept - Simon Goyens

Ingrediënten: ± 4 personen

  • 200 gram stoofvlees
  • 1 flesje Oude Geuze
  • ui
  • mosterd
  • azijn
  • vleesbouillon
  • 2 aardappelen
  • boter
  • ei
  • peper, zout en nootmuskaat
  • pickles

Biersuggestie

  • Alpaïde (Brouwerij Nieuwhuys)
  • Verboden Vrucht (Brouwerij van Hoegaarden)

Bereiding

  • Maak een klassieke stoverij: bak het vlees aan met wat ui, blus met vleesbouillon en laat sudderen, voeg mosterd, azijn (naar eigen smaak) toe.
  • Als het vlees gaar is, voeg je wat Oude Geuze toe en laat nog eens flink doorkoken. Bind naar eigen smaak de stoverij (maïzena of alternatief).
  • Kook de aardappelen en maak een puree met wat boter en een eitje, kruidt met peper, zout en nootmuskaat. Meng de puree met pickles zodanig dat de puree mooi geel wordt en een goede pickles smaak heeft. Maak in de puree een diep kuiltje, schep hierin het stoofvlees en werk af met wat bieslook (of ander kruid).

Producenten: Hoeve "In de Zon", Brouwerij Boon, Brouwerij 3 Fonteinen, Oude Geuzestekerij - De Oude Cam, Brouwerij Timmermans, Brouwerij Lindemans, Brouwerij Mort-Subite, Brouwerij Oud Beersel, Geuzestekerij Hanssens Artisanaal, Vanderwegen - De Ster, Bartholomeus Meester-Kaasheer.

Naar iets op zoek?

hageland hageland hageland hageland hageland hageland