Taart van ajuin en aardappelen met gerookte hesp en tijm

Taart van ajuin en aardappelen met gerookte hesp en tijm


Ingrediënten:
• 5 aardappelen
• 1 kg uien
• 6 sneetjes gerookte hesp
• Verse tijm
• Boter

Bereiding:

  • Pel de uien, halveer ze en snijdt ze in fijne plakjes. Stoof ze aan in een pan met boter. Voeg er rijkelijk verse tijm aan toe en kruid met peper en zout.
  • Was de aardappelen en snijd ze flinterdun met de schil op een mandoline.
  • Boter de bakvorm in en schik de aardappelen dakpansgewijs over de hele bodem, ook de rechtopstaande zijkanten zodat heel de bakvorm bekleed is.
  • Snijd nu het vlees in julienne blokjes en voeg ze toe aan de uien.
  • Leg dan de gebakken uien en het vlees in de bakvorm op de aardappelen. Duw het bovenaan goed plat en maak weer met aardappelen dakpansgewijs een deksel op de uien zodat die helemaal bedekt zijn.
  • Kruid de aardappelen bovenaan met peper en zout en verse tijm.
  • Laat de taart nog 25 min op 180 graden bakken in de oven. Er dient nu nog enkel geserveerd te worden!

Recept van Jeroen De Pauw

 

Naar iets op zoek?

hageland hageland hageland hageland hageland hageland