Taartje van appel, zwarte pens en gele rozijntjes
Ingrediënten:
- 50 gram hoeveboter
- 6 appels
- 100 gram suiker
- 1 zwarte pens
- bladerdeeg
- gele rozijntjes
Bereiding:
- Schil de appels haal het klokhuis eruit. Snijd ze in 4 gelijke stukken.
- Smelt de boter in een pan die nadien ook in de oven mag.
- Strooi de suiker gelijkmatig over de gesmolten boter en laat lichtjes karamelliseren.
- Schik de appels met de bolle kant naar onder en de schijfjes zwarte pens in de lichte karamel. Laat dit 5 minuten garen.
- Haal de pan van het vuur en bedek het met een deksel van bladerdeeg. Maak er enkele inkepingen in.
- Bak het geheel gedurende 35 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden, tot het bladerdeeg mooi bruin geworden is.
- Haal het uit de oven en draai in één beweging om op een bord zodat het bladerdeeg onderaan komt te zitten.