Tartaar van Junior Beef met mayonnaise van koolzaadolie en krokantjes van aardappel

Tartaar van Junior Beef met mayonnaise van koolzaadolie en krokantjes van aardappel

Ingrediënten: ± 4 personen

  • 120 gram steak Junior Beef
  • sjalotje
  • worchestersaus
  • mosterd
  • tabasco
  • kappertjes
  • koolzaadolie
  • aardappel
  • peper en zout

Biersuggestie

  • Teusser (Gemeente Bertem)
  • Leireken Spelt (Guldenboot)

Bereiding

  • Snij het vlees in zeer fijne blokjes (hakken), meng dit naar eigen smaak met wat mosterd, worchestersaus, tabasco en wat koolzaadolie. Kruidt af met peper, zout en sjalot. Plaats in de koelkast.
  • Schil een aardappel en maak met de mandoline of dunschiller zeer dunne schijfjes, bak ze in de friteuse mooi krokant op 150°C. Overstrooi met wat zout.
  • Maak een klassieke mayonnaise met limoen of citroen, en neem voor de olie, koolzaadolie.
  • Dresseer in quenelle vorm en steek er de chips op.

Producenten: Jos Theys Boerderij, Hof ter Vrijlegem

Naar iets op zoek?

hageland hageland hageland hageland hageland hageland