Tartaar van kalfsvlees uit de streek met salade, frietjes en een mayonaise van koolzaadolie

Tartaar van kalfsvlees uit de streek met salade, frietjes en een mayonaise  van koolzaadolie

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 650 gr kalfsvlees uit de streek (dunne lende, platte bil of filet pur)*
  • 4 eieren
  • 1 eetlepel streekmosterd*
  • citroensap (naar eigen smaak)
  • 4 dl koolzaadolie*
  • 1 kg aardappelen
  • tabasco
  • worcestersaus
  • 1 bussel pijpajuintjes
  • bieslook
  • augurk (naar eigen keuze)
  • opgelegde uitjes (naar eigen keuze)
  • sla
  • peper en zout
  • 1 fles streekwijn*



Bereiding:

  • Maak mayonaise van eigeel, mosterd de ster en koolzaadolie. Afkruiden met peper, zout en wat citroensap.
  • Snij frietjes en bak ze (eerst op 140°C en dan op 180°C).
  • Snij het vlees (dunne lende, platte bil of filet pure) in kleine reepjes en vervolgens in kleine blokjes. Kruid het met peper, zout, Tabasco, Worcestersaus en fijn gesneden pijpajuin, koolzaadolie en bieslook (eventueel ook augurk en opgelegde uitjes). Vermeng alles goed .
  • Was de sla en kruid het met peper en zout en wat koolzaadolie.
  • Serveer met een lekker glaasje streekwijn.

 

Recept van Kwinten De Paepe

Naar iets op zoek?

hageland hageland hageland hageland hageland hageland