Tiramisu van peren en perenadvocaat

Tiramisu van peren en perenadvocaat

Ingrediënten

• 250 gr mascarpone
• 1 ei
• 1 el suiker
• zachte peren
• perenadvocaat
• droge chocolade zandkoekjes
• chocoladeschilfers
• perenlikeur

 

Bereiding

  • Meng de mascarpone samen met het eigeel (eiwit bijhouden) de el suiker en een scheutje van de perenlikeur.
  • Klop het eiwit stevig op met een snuifje zout en meng nadien voorzichtig onder de tiramisu. Zet dit even in de koelkast.
  • Schil de peer en verwijder het klokhuis. Snijd ze nadien in kleine blokjes en meng ze met de perenadvocaat.
  • Maak nu een tasje koffie om de koekjes in te dompelen voor het maken van onze tiramisu.
  • Neem enkele glaasjes en bedek de bodem met de perenadvocaatmengeling. Leg nadien enkele koekjes in koffie gedompeld, dan een beetje mascarpone. Herhaal dit tot het glaasje vol is. Werk af met chocoladeschilfers.

Recept van Jeroen De Pauw

 

Naar iets op zoek?

hageland hageland hageland hageland hageland hageland