Varkensgebraad met puree van pastinaak en geitenkaas en postelein met een salade van appel en peer

Varkensgebraad met puree van pastinaak en geitenkaas en postelein met een salade van appel en peer

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 800 gr varkensgebraad*
  • 600 gr pastinaak
  • gevogeltebouillon en melk (pastinaak moet onderstaan in de kookpot)
  • geitenkaas (naar eigen smaak)*
  • 1 appel*
  • 2 peren*
  • 250 gr postelein
  • koolzaadolie (naar eigen smaak)*
  • peper, zout en nootmuskaat
  • boter
  • 1 fles streekwijn (naar keuze).

 

Bereiding:

  • Schil de pastinaak en zet het op in wat gevogeltebouillon en melk (de pastinaak moet onderstaan), kook gaar en giet af. Kruid het met nootmuskaat, peper en zout.
  • Pureer het en werk het wat op met geitenkaas (naar eigen smaak).
  • Maak een salade van reepjes appel, peer, postelein en kruid met peper, zout en koolzaadolie.
  • Bak eerst het varkensgebraad aan  in wat boter en laat het dan verder garen onder een deksel tot het mooi gaar is. Afkruiden met peper en zout.
  • Serveer met een goed glas streekwijn.

Naar iets op zoek?

hageland hageland hageland hageland hageland hageland